Autor: 021.rs

Novi Sad
09.01.2024.
09:04 > 09:10
Šesnaestogodišnji mladić povređen je juče popodne u sudaru kvada i automobila u Kaću.
  • Komentator

    10.01.2024 21:26
    Ograničenost
    Kvadovi su bezbedni. Ne ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju, sve je do vozača, kao i kod bilo kog drugog vozila, automobilom mnogi vozači naprave više i češće ogromne štete i povrede više ljudi! Ne budite ograničeni i gledati na svaku novinu kao pretnju, već pripazite malo dok vozite svoje automobile, traktore ili šta god da ne povredite pešake što je čest slučaj u vašim godinama!
  • Maja

    10.01.2024 00:57
    @razno
    Razumete se u kvadove k'o Marica u krivi , niti smrdi niti dimi, regulisano je kako se državi isplati već vama krivo što samo možete da gledate pa eto da se nešto kaže.....
  • Nimbus

    09.01.2024 14:24
    @ku3a
    "Gde to kod nas postoji lokacija za legalnu "rekreativnu vožnju" ovakvih vozila?"

    OK. Neka voze gde je legalno. Nemam nista protiv, dok god se pridrzavaju zakona. Nazalost, retka je to situacija.
    Eno im zemljanih puteva po atarima, koliko god zele. Nikom ne smetaju. Ali, tamo nema ko da ih vidi. To je njima problem. Kao motociklisti koji nabijaju obrtaje u sred grada, da bi svi videli koliki su kreteni.
  • pera

    09.01.2024 12:18
    Kvad je takvo vozilo da je jednostavno nemoguće da njegovom vožnjom ne remetite i ne ugrožavate ljude i prirodu oko sebe (previše bučno, robusno, "sirovo", na kraju krajeva nebezbedno). Znači gde god da ga vozite (asfalt ili priroda) nekoga ugrožavate hteli to ili ne.
  • ku3a

    09.01.2024 12:14
    @Nimbus

    Gde to kod nas postoji lokacija za legalnu "rekreativnu vožnju" ovakvih vozila? Odgovoriću sam sebi. Ne postoji nigde. Pošto gde god da vozite (a uglavnom se voze po priobalju i nacionalnim parkovima) pravite štetu u prirodi i remetite kako biljni i životinjski svet tako i građane koji su tu došli da uživaju u prirodi. (pre svega bukom i raskopavanjem staza, a onda i nebezbednom vožnjom). Da bilo legalno morala bi da postoji dovoljno velika PRIVATNA parcela tj zemljište, livada, šuma, štagod pa tu da se vozi. I to toliko velika da buka ne remeti komšiluk, pošto se ova vozila čuju na kilometar. To bi onda bilo legalno.
  • The Lalosh

    09.01.2024 12:06
    @živim na Fruškoj i kiza
    Život nije samo životarenje i jurenje obaveza.
    Treba ponekad odvojiti malo vremena i za neki hobi.

    Neko neće da pomeri dupe i lepo mu je da kucka za tastaturom. Ne može da zamisli kako neko drugi ima i drugih želja i interesovanja.

    I sve je to lepo i dobro dok ne smeta drugima. Ali ne iz ljubomore, već stvarno smeta jer se vozi gde ne bi trebalo, ili na način kako ne bi trebalo.

    Ali generalno, nema razlike između samoživih divljaka koji ne kapiraju da nešto rade na pogrešan način i ovih koji ne kapiraju kako ne mora da se istruli u stanu ili kući...
  • Nimbus

    09.01.2024 11:03
    @kiza @živim na Fruškoj
    Pored stvarno prakticnih stvari, kao sto je navedena gorska sluzbva i slicno, kvadovi bi trebalo da sluze rekreativnoj voznji. I nemam nista protiv toga. Kao sto su i motocikli, pa i biciklovi u nekom smislu. Kad se koriste u granicama zakona i zdravog razuma, to je OK. Ali kako 90% ljudi, da ne kazem dece, koriste to za bahacenje i lecenje frustracija, sto je lepo receno, dolazi do ovakvih nemilih dogadjaja. Isto kao sto neki roditelji kupe deci neki stari BMW, od 150 konja i vise, cim poloze, pa onda nazalost, citamo o tome u vestima.
    Bio sam jedne godine na jednom poznatom izletistu u Vojvodini (nije Fruska Gora), za 1. maj. Morali smo nasu malu decu non-stop da kontrolisemo i drzimo blizu nas, jer su po ceo dan klinci jurcali kvadovima okolo. I ne samo kvadovima, nego i automobilima. Kroz sumu. Sta onda reci.
    Voziti kvad po snegu i ledu, sa 16 godina je malo reci neodgovorno. Od strane roditelja, naravno. Ne mislim tu na dete.
  • kiza

    09.01.2024 10:07

    živim na Fruškoj
    09.01.2024 • 09:26
    Čemu?
    Čemu služe kvadovi?
    Očekujem samo ozbiljne i smislene odgovore.

    Smislen odgovor bi bio da može da ih koristi recimo gorska služba za pristup mestima gde dzip ili traktor ne mogu da priđu.
    Za ličnu neprofesionalnu upotrebu služe isključivo za bahaćenje, qr čenje i lečenje ličnih frustracija. Pošto je ovde kod nas mnogo ljudi takvog mentalnog sklopa onda ima i podosta kvadova. To im je smisao.
  • živim na Fruškoj

    09.01.2024 09:26
    Čemu?
    Čemu služe kvadovi?
    Očekujem samo ozbiljne i smislene odgovore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna